nieuws

09 okt 2011, 13:01

Alcomobilist in Midwolda botst tegen huis en rijdt door tuinen

De politie heeft zaterdagavond een 23-jarige man uit Midwolda aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval en rijden onder invloed. De man was met zijn auto tegen de voorgevel van een woning aan de Hoethslaan in Midwolda gereden. Tevens was de man door de tuinen van de naastgelegen woningen gereden. Hij verliet echter de plek van het ongeval.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Agenten constateerden ter plekke dat de voorgevel van een woning aan de Hoethslaan ontzet was. Tevens werd er tuinschade bij meerdere woningen vastgesteld. Kort na de aanrijding werd de verdachte in zijn ouderlijke woning in Midwolda aangehouden. Hij werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau.

Na de ademanalysetest bleek dat de 23-jarige, tevens beginnend bestuurder, 0,7 promille (320 ugl) in zijn bloed had. Tijdens het verhoor bleek dat zijn bijrijder, een man uit Midwolda, tijdens het rijden op de Hoethslaan aan de handrem had getrokken. Hierdoor was de verdachte de controle kwijtgeraakt over het stuur. Tegen zowel de bestuurder als de bijrijder wordt proces-verbaal opgemaakt. De bijrijder wordt verdacht van het veroorzaken van gevaar in het verkeer. De auto van de verdachte werd op de Niesoordlaan in Midwolda aangetroffen.