nieuws

27 dec 2008, 12:12

Alcomobilist gaat door het lint

Een 26-jarige automobilist uit ’t Zandt is vrijdagnacht op de Zijldijksterweg aangehouden voor rijden onder invloed. Hij was de naastgelegen sloot ingereden. Toen agenten de man wilden aanhouden, werd hij agressief.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Toen agenten op de plek van het ongeval kwamen, verklaarde de man direct dat hij te hard had gereden en dat dat de oorzaak van het ongeval was. Agenten roken ook een alcohollucht en wilden hem een blaastest laten doen. De man weigerde dat en pakte zijn telefoon. Hij werd meerdere malen door de politie verzocht om te stoppen met bellen, maar dat weigerde hij. Hierop werd hij aangehouden.

Vlakbij de politieauto begon de verdachte zich zo te verzetten dat agenten pepperspray gebruikten om hem aan te houden. In Zijldijk ging de man vervolgens in de politieauto zo te keer dat agenten de auto langs de kant van de weg zetten en de hulp inriepen van collega’s. Na verloop van tijd kalmeerde hij toch, waarna de rit naar het cellencomplex in Groningen werd hervat. In het cellencomplex ging hij weer door het lint toen de handboeien af waren. Hij probeerde de agenten te slaan. Gevolg was dat hij weer handboeien om kreeg. Uit een ademtest bleek dat hij ruim 1,65 promille alcohol in zijn bloed had. Vanwege zijn agressieve gedrag is hij ingesloten. Omdat de man vaker betrapt is op het rijden onder invloed, werd zijn rijbewijs ingevorderd.