nieuws

02 jan 2011, 13:01

Alcoholcontroles op Nieuwsjaarsdag in Groningen; beginner kan rijbewijs al weer inleveren

Op nieuwjaarsdag zijn in de provincie Groningen op diverse locaties automobilisten aangehouden voor rijden onder invloed.Iemand die pas z'n rijbewijs had kon hem meteen weer inleveren en kan opnieuw beginnen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Veendam/Nassaustraat: een 40-jarige automobilist uit Veendam werd gecontroleerd. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs en verkeerde onder invloed van 1,1 promille alcohol.


• Groningen/Sumatralaan: een 37-jarige automobilist uit Groningen bleek na controle onder invloed van 1,4 promille alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


• Musselkanaal/A-weg: een 42-jarige automobilist uit Musselkanaal was op de A-weg tegen een monument gebotst. Getuigen hadden de auto voor de aanrijding flink zien slingeren. De automobilist had tegen getuigen verklaard te hebben gedronken, maar was er vervolgens vandoor gegaan. De politie kon de man thuis aanhouden. Hij bleek onder invloed van 1,9 promille alcohol. De man moest zijn rijbewijs inleveren.


• Hoogezand/Erasmusweg: een 20-jarige automobilist uit Schilwolde bleek bij controle onder invloed van 1,1 promille alcohol. De beginnend bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren.