nieuws

05 jan 2003, 00:12

Alcoholcontroles: Nuchtere rijders dit weekend

Op de Industrieweg in Hoogezand heeft de politie zaterdagavond een alcoholcontrole gehouden. Bijna dertig automobilisten werden aan een onderzoek onderworpen, maakte de politie zondagmorgen bekend. Niemand kreeg een boete voor het rijden onder invloed.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wel werden enkele processen verbaal opgemaakt voor het niet hebben van een APK keuring, onverzekerde auto, geen gordels, defecte verlichting. Een automobilist bleef net onder de grens van de toelaatbare minimumgrens van 0.5 promille voor alcohol.
In de stad Groningen werden wel twee bestuurders bekeurd voor het rijden onder invloed. Op de Weg der Verenigde Naties werd een 32-jarige automobilist uit Hylaard aangehouden met 1.2 promille.
Op de Oliemulderstraat raakte een 20-jarige bromfiets van de weg in verband met alcoholgebruik. Hij moest in eerste instantie voor behandeling van een hoofdwond naar een ziekenhuis. Hierna mocht hij mee naar het bureau voor ene blaastest. Resultaat was dat de man 1.1 promille in zijn bloed had. Hij kreeg ook een boete.