nieuws

16 nov 2009, 14:02 door Hans de Preter

Alberto Stegeman - redder der natie - : Gronings exportproduct met ranzig randje

Tjonge, jonge: Alberto Stegeman did it again! Opnieuw is hij er in geslaagd aan te tonen dat ergens de beveiliging niet deugt. Dit keer het paleis van de koningin in Den Haag. Alle politici in Den Haag haasten zich om te zeggen hoe vreselijk ze dat wel niet vinden en hoe goed van Alberto dat hij dit heeft aangetoond.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Maar hoe knap dat ook is van Alberto Stegeman - jarenlang actief geweest vanuit Groningen - je krijgt er om de een of andere reden toch jeuk van. Er klopt iets niet met die onthullingen. Misschien is hetgeen wat irriteert het feit dat Stegeman voortdurend zelf in beeld is. Maar wat nog irritanter is: Stegeman is hard op weg te bevorderen dat Nederland een politiestaat aan het worden is.

Stegeman werkt er keihard aan om Nederland van haar laatste restjes onschuld af te helpen. De naïeve portiers worden vervangen door mannen met uzi pistool-mitrailleurs. Hulde Alberto dank daarvoor! Wij kennen nog wel een paar plekken waar dromerige Hollandse portiers even genadeloos aangepakt moeten worden.

Zoals in alle twaalf Nederlandse provinciehuizen. En in alle 600 Stadhuizen. Bij de nationale archieven. Het Mediapark Hilversum. De Waterschappen. Het Groninger Museum. Nationaal Park de Hoge Veluwe. Het torentje in Den Haag. De Nederlandse Bank. Ga je gang Alberto: toon maar even aan dat de beveiliging daar niet deugt Dat lukt je vast en zeker.

Net zoals het iedereen lukt die er drie maanden voor uittrekt en een zak geld beschikbaar krijgt van een televisieomroep om aan te tonen dat de beveiliging niet deugt bij SBS 6. Of van het huis van Alberto Stegeman zelf.