nieuws

18 sep 2017, 10:10

Airport Night Run bleek te kort

Airport Night Run bleek te kort

De eerste Airport Night Run op Groningen Airport Eelde was te kort. De uitgezette afstanden bleken na afloop niet juist te zijn. Zo bleven de deelnemers aan de tien kilometer uiteindelijk steken op slechts 8,7 kilometer. Dat bleek uit GPS-gegevens van veel lopers.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ook op de 7,5 en de 5 kilometer konden deelnemers in veel gevallen aantonen dat de uitgezette route te kort was. Dat zorgde voor veel teleurstelling bij lopers, die nu hun tijden niet kunnen vergelijken met andere hardloopevenementen.

De organisatie van het evenement heeft de fout erkent. Ze geven aan dat ze hun route hebben uitgestippeld met behulp van een app. Normaal gesproken wordt een route nog gecontroleerd door die ook echt te gaan lopen. Vanwege veiligheidsmaatregelen op de start- en landingsbaan van het vliegveld, waar de route ook overheen ging, kon dat ditmaal niet.

De eerste editie van de avondloop op en rond het vliegveld trok wel 2300 lopers. Onder de deelnemers waren wel veel complimenten over de sfeer en de verdere organisatie.