nieuws

02 mrt 2009, 16:04

Agenten doen aangifte tegen Groningse jongeren: geslagen en uitgemaakt voor nazi’s

Twee agenten van de Regiopolitie Groningen hebben aangifte gedaan tegen vier jongeren nadat zij afgelopen weekend door hen waren mishandeld. De mishandeling had zaterdagnacht plaats in het Groningse Zevenhuizen. Dat heeft de Regiopolitie Groningen bekend gemaakt. De agenten werden aangevallen toen ze een van de jongeren wilden arresteren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De agenten werden geschopt en geslagen door de verdachten, in leeftijd variërend van 16 tot en met 21 jaar en allen afkomstig uit Zevenhuizen. De groep jongeren keerde zich tegen de agenten nadat ze een knaap van zestien jaar hadden willen aanhouden die duidelijk onder invloed van alcohol was en die zich weigerde te identificeren.

De twee agenten werden onder meer voor nazi’s uitgemaakt, geschopt en in het gezicht gestompt. De agenten wisten desondanks het viertal te overmeesteren waarbij onder meer pepperspray moest worden gebruikt. Tijdens de arrestaties probeerden enkele jongeren nog een zakje met vermoedelijk drugs weg te moffelen. De verdachten zijn ingesloten.