nieuws

13 jan 2002, 00:12

‘Advies van Grote Markt- Forum kan Groningen behoeden voor nieuw debâcle’

Het Grote Markt Forum heeft vanmorgen officieel haar advies voor de toekomstige ontwikkeling van de Grote Markt aan het college van B en W van Groningen aangeboden. Het is uniek in Nederland dat een Forum, met burgers uit de stad, een gemeenteadviseur heeft geadviseerd over hoe het verder moet met een zeer belangrijk stadsplein.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het advies werd aangeboden door vijf leden van het Forum. Volgens één van hen, de heer Piet Spijk, is het instellen van een Forum na het debâcle met het referendum van februari vorig jaar, een goede zaak geweest. ‘Ik verwachtte er persoonlijk niet zo veel van toen we met het Forum begonnen. Maar al gauw bleek er bij alle 45 leden een grote betrokkenheid bij hun eigen stad. Ondanks de interne meningsverschillen.’
Volgens Spijk staat er in het advies voor de toekomstige ontwikkeling van de Grote Markt heel veel over de richting voor welke kant het op moet met de Grote Markt. Volgens hem is het meest belangrijke onderdeel van het advies van het Forum dat de Groningse eigenheid in elk geval verstrekt moet worden. ‘Als U dat advies van het Grote Markt Forum opvolgt, wordt u behoed voor het referendum dabâcle van vorig jaar’.
Spijk onderkende overigens dat veel wensen vanuit het Forum met elkaar in strijd zijn vanwege de verschillende standpunten van de Forum-leden. ‘Maar voor U besluiten neemt over de toekomst, blijf dan in elk luisteren naar de stem des volks.Dan komt het goed’, aldus Spijk.