nieuws

09 sep 2002, 00:12

Adjunct-directeur Koop Tjuchem op laatste nippertje weggebleven

De enquetecommissie heeft vanmorgen adjunct-directeur J. Spaargaren van bouwbedrijf Koop Tjuchem niet kunnen verhoren. Op het laatste nippertje liet hij weten verhinderd te zijn. Vrijdagmiddag wordt Henk Koop voor de enquetecommissie verwacht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Adjunct-directeur J. Spaargaren van bouwbedrijf Koop Tjuchem heeft op het laatste nippertje afgezegd voor zijn openbare verhoor bij de parlementaire enquêtecommissie Bouwnijverheid, omdat hij in het buitenland zit. De enquêtecommissie nam genoegen met zijn absentie en hoorde vanmorgen acquisiteur K. Schuitemaker in plaats van Spaargaren.
Schuitemaker sprak bij het begin van zijn verhoor zijn verwondering en ongenoegen uit dat hij pas dinsdag voor de enquêtecommissie werd opgeroepen, terwijl hij geen voorgesprek heeft gehad. Commissievoorzitter Vos benadrukte dat de acquisiteur binnen de wettelijke termijn is benaderd en dat er met meerdere getuigen geen vooroverleg is gehouden.
Als tweede wordt directeur en oprichter F. Veerman van Koop Tjuchem gehoord. Hij is volgens oud-directeur Bos de man achter de schaduwboekhouding en het illegale vooroverleg.