nieuws

06 sep 2002, 00:12

Adjunct-directeur Koop Tjuchem heeft geen tijd voor enquete

Adjunct-directeur J. Spaargaren van bouwbedrijf Koop Tjuchem heeft te elfder ure afgezegd voor zijn openbare verhoor bij de parlementaire enquêtecommissie Bouwnijverheid, omdat hij in het buitenland zit. De enquêtecommissie neemt genoegen met zijn absentie en hoort vanaf 9.30 uuracquisiteur K. Schuitemaker in plaats van Spaargaren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Schuitemaker sprak bij het begin van zijn verhoor zijn verwondering en ongenoegen uit dat hij pas dinsdag voor de enquêtecommissie werd opgeroepen, terwijl hij geen voorgesprek heeft gehad. Commissievoorzitter Vos benadrukte dat de acquisiteur binnen de wettelijke termijn is benaderd en dat er met meerdere getuigen geen vooroverleg is gehouden.
Als tweede wordt directeur en oprichter F. Veerman van Koop Tjuchem gehoord. Hij is volgens oud-directeur Bos de man achter de schaduwboekhouding en het illegale vooroverleg. Bos is na ruzie met Veerman uiteindelijk bij wegenbouwer Koop Tjuchem ontslagen. Later vrijdagmiddag moet H. Koop van het overkoepelende Koop-concern een verklaring afleggen. Het laatste geplande verhoor van vrijdag, met de directeur van KPMG Forensic Accounting, is naar volgende week doorgeschoven.