nieuws

08 mei 2010, 12:12

Adelheid Roosen zoekt Stadjers om grote stoet te vormen die vanaf het Noorderbad naar Theater De Machinefabriek trekt

Zina Platform, onder aanvoering van Adelheid Roosen, is drie maanden in Groningen neergestreken. Ze wonen en werken in de wijken De Hoogte, de Korrewegwijk en de Oosterparkwijk en verzamelen verhalen van buurtbewoners, die ze samen laten komen in een voorstelling die eind mei en begin juni te zien is in Theater de Machinefabriek, het theater van het Noord Nederlands Toneel aan de Bloemstraat 38.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Eén van de Zina’s, regisseuse Merel de Groot, wil voor de voorstellingen van Zina een grote stoet vormen die vanaf het Noorderbad naar Theater De Machinefabriek trekt om daar een levend schilderij te maken en deel uit te maken van de voorstelling. "Een wandeling van ongeveer een kwartier. We lopen in stilte. Een indrukwekkende stoet." Deelnemers aan de stoet krijgen kaarten om op een andere dag gratis de voorstelling te zien. “Zina maakt niet alleen een voorstelling óver de wijkbewoners, maar wil hen ook als deelnemer aan de voorstelling uitnodigen.”

Aanmelden
De Groot zoekt voor de STOET bewoners van de Korrewegwijk, De Hoogte en Oosterpark die, liefst met een groep, willen meelopen. Aanmelden kan bij Elsbeth Zanen via elsbethzanen@hotmail.com of 06-29191433.

Voor meer informatie over de voorstellingen: www.zinaplatform.nl of www.nnt.nl