nieuws

30 dec 2002, 00:12

AD: zuidzijde Grote Markt niet veilig

Het is niet goed gesteld met de veiligheid van het horecacomplex aan de zuidzijde van de Grote Markt. Dat blijkt uit een onderzoek van het Algemeen Dagblad onder 28 populaire discotheken in Nederland. Aan de zuidzijde van de Grote Markt zitten onder meer de Grootte Griet en de Drie Gezusters.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hoewel er aan de zuidzijde ‘als een gek gebouwd’ wordt om de veiligheid te verbeteren, is er volgens de AD-verslaggever toch een en ander mis. Wie de veiligheidsbordjes richting de uitgang volgt, verdwaalt is een wirwar van trappetjes en gangen. Ook de keuring voor de aanwezige brandblussers is al een half jaar verstreken.
De grootste discotheek van Groningen, The Palace, voldoet wel aan alle veiligheidseisen. De discotheek is onlnags verbouwd en daarbij is goed op de veiligheid gelet, vindt het AD. De smalle doorgangen maakten plaats voor brede trappen, vanuit de verschillende bars kan de hele discotheek in de gaten worden gehouden en onder de éénpersoonspodia zijn brandslangen aangelegd. De meeste nooduitgangen komen uit op een balkon waar de brandtrap naar beneden is.