nieuws

15 mei 2012, 11:11

Actie voor behoud Grand Theatre Groningen

Medewerkers en vrienden van het Grand Theatre aan de Grote Markt zijn een actie begonnen om een volgens hem dreigende sluiting van het Grand Theatre te voorkomen. Als de gemeente besluit een advies van de Kunstraad te volgen, betekent dit het einde van deze organisatie aan de Grote Markt die vernieuwende voorstellingen en concerten toont, aldus de organisatoren. Iedereen die de actie steunt kan een petitie ondertekenen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het Grand Theatre is sluiting ‘ondenkbaar voor een stad die 'city of talent' is! Op allerlei manieren proberen we dit af te wenden.’

Toelichting

De landelijke subsidie aan Grand Theatre Groningen om theater te produceren vervalt met ingang van 2013. Uitvoering van het advies van de Kunstraad zou betekenen dat ook de stad Groningen het Grand laat vallen. Met de geadviseerde subsidie is op structurele basis alleen het gebouw te onderhouden. Maar niet de personele organisatie en de faciliteiten. Er is hierdoor ook geen mogelijkheid om theatervoorstellingen te (co)produceren.

Petitie

Vandaag start de petitie ‘Grand Theatre Groningen moet blijven als een unieke plek voor podiumtalent!’ De petitie is te vinden op: 

www.petities.nl/petitie/grand-theatre-groningen-moet-blijven-als-een-unieke-plek-voor-podiumtalent