nieuws

22 jan 2009, 09:09

Acteurs ontsnappen tijdens voorstelling NNT

Twee acteurs van het Noord Nederlands Toneel (NNT) zullen tijdens de voorstelling Medea in de Stadsschouwburg in Groningen tijdelijk het theater verlaten. Terwijl de voorstelling nog aan de gang is, gaat het duo naar de Grote Markt om daar een optreden te geven. Na afloop hiervan keren ze terug naar de Stadsschouwburg om hun rol verder te spelen, zo maakte het NNT donderdag bekend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op de avonden dat Medea in de schouwburg opgevoerd wordt, vindt er gelijktijdig op de Grote Markt een performance van het NNT plaats. Theatermaker Ko van den Bosch van het NNT maakt hiervoor onder de noemer ‘Medea Buiten’ een installatie waar acteurs, muzikanten en kunstenaars optreden. Daarbij is iedere dag een vuurwerkshow te zien, maar is dus ook een rol weggelegd voor de twee acteurs uit Medea. Als ze na afloop van hun optreden weer terug keren naar de Stadsschouwburg blijkt dat er tijdens hun afwezigheid een noodlottig drama heeft plaatsgevonden, aldus het NNT.

Medea en Medea Buiten zijn tussen donderdag 22 januari en zaterdag 31 januari, met uitzondering van de maandag, iedere dag te zien.