nieuws

02 okt 2002, 00:12

Achtervolging eindigt in smijtpartij in V&D in Groningen

De V&D-winkel aan de Grote Markt in Groningen leek gisteren even veranderd in het decor van een politiefilm. Want een achtervolging eindigde daar in een stevige smijtpartij. Daarbij gingen kostbare flessen wijn verloren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op de vierde etage van een warenhuis aan de Grote Markt werden dinsdagmiddag drie mannen, 20, 23 en 25 jaar aangehouden voor openlijke geweldpleging. De drie mannen, die deel uitmaakten van een groepje van zo’n zeven a acht mannen achtervolgden vanaf de Grote Markt twee mannen uit Drachten, 18 en 19 jaar tot in het warenhuis.
Op de vierde etage aangekomen werd een van de Drachtsters op de grond gegooid en kregen beide belaagde mannen flessen uit een wijnrek naar het hoofd gesmeten. Een beveiligingsbeambte, die op het lawaai was afgekomen, kon ternauwernood een gegooide fles ontwijken. De gewaarschuwde politie kon drie mannen aanhouden. De rest van het groepje wist te ontkomen. Een van de belaagde mannen liep licht letsel op aan hoofd en schouder.
Een van de aangehouden verdachte verklaarde dat een van de mannen uit Drachten eerder betrokken was bij een vechtpartij in de Friese stad en dat er wraak genomen werd. De drie Groningers zitten vast voor nader verhoor en onderzoek. De schade in het warenhuis door de stuk gesmeten flessen is aanzienlijk.