nieuws

16 mrt 2009, 16:04

Acht jaar celstraf geëist voor doodsteken vriend Gronings topmodel

Het Openbaar Ministerie heeft maandag voor de rechtbank in Groningen acht jaar celstraf geëist tegen de 32-jarige Arron B., de man die ervan verdacht wordt op 9 augustus vorig jaar de vriend van model Kim Feenstra te hebben doodgestoken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het OM verdenkt B. van doodslag. De politie kreeg in de ochtend van 9 augustus een melding van een buurtbewoner dat er gevochten werd in een woning aan de Groningse H.L. Wicherstraat. Agenten vonden in de woonkamer het levenloze lichaam van de 29-jarige Joshua Bathoorn.

Volgens de verdachte viel Bathoorn hem die ochtend aan voor de woning van zijn ex-vriendin, omdat hij zijn excuses eiste voor het mishandelen van de vrouw. "Het spijt me dat hij dood is. Maar ik wilde gewoon rustig met hem praten. Maar dat lukte niet, hij was door het dolle heen’’, verklaarde B. Bathoorn zou volgens hem vervolgens in de woning hebben gezocht naar een mes. Uit angst zou B. zelf een aardappelschilmesje hebben gepakt om zich te verdedigen. Het slachtoffer zou tijdens een worsteling vervolgens in het mes zijn gevallen.

Het OM meent echter dat nergens uit blijkt dat Bathoorn de verdachte heeft aangevallen, of dat hij een mes in zijn handen heeft gehad. "B. verklaarde diezelfde dag tegenover vrienden hem te hebben gestoken. Daarnaast komt de richting van de steekwond niet overeen met een val’’, aldus de officier van justitie. Uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut blijkt dat Bathoorn onder invloed was van alcohol en cocaïne. Zijn gedrag zou volgens het rapport daardoor kunnen zijn beïnvloed.

De rechtbank doet 30 maart uitspraak.