nieuws

28 apr 2008, 09:09

ABN AMRO-kantoor / zakelijk Groningen in de verkoop

Het zakelijk kantoor van ABN AMRO aan de Stationsweg in Groningen gaat in de verkoop. Dat vloeit voort uit de overname van ABN AMRO door het consortium van Royal Bank of Scotland, Fortis en Santander. Vrijwel alle ABN AMRO activiteiten in Nederland zullen in de toekomst samengaan met Fortis. Maar de Europese Commissie eiste dat enkele specifieke onderdelen van ABN AMRO moeten worden verkocht, en daaronder valt ook het zakelijk kantoor van ABN AMRO aan de Stationsweg 1. Particuliere bankzaken zullen daar echter wel mogelijk blijven bij ABN AMRO.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een en ander meldt de Directeur Zaken van ABN AMRO Nederland mr. W. Reehoorn in een brief aan de Groningse zakelijke klanten van ABN AMRO. Het zakelijke advieskantoor van ABN AMRO aan de Stationsweg is het enige in Groningen dat moet worden verkocht. Een ander zakelijk advieskantoor dat van de hand gedaan moet worden in het Noorden is gevestigd aan de Willemskade in Leeuwarden.

Volgens mr. Reehoorn was een van de voorwaarden van de Europese Commissie aan de overname van ABN AMRO door het consortium dat er voldoende concurrentie moest blijven in de markt voor zakelijk bankieren in Nederland. Om die reden moest volgens de Europese Commissie een aantal specifiek zakelijke vestigingen van ABN AMRO worden verkocht.


Wie de koper wordt van de zakelijke afdeling van ABN AMRO aan de Stationsweg is nog niet bekend. Wel moet het gaan om een financiële dienstverlener die wil investeren in de Nederlandse markt. ‘Zo ontstaat een nieuwe bank in Nederland die in staat is de concurrentie aan te gaan in de zakelijke markt. De koper is nu nog niet bekend. We zijn echter wel in gesprek met een aantal geïnteresseerde partijen’, aldus mr. Reehorn