nieuws

14 feb 2019, 09:09

Aardbevingsboegbeeld Annemarie Heite wil de politiek in

Aardbevingsboegbeeld Annemarie Heite wil de politiek in

Annemarie Heite, boegbeeld van Groningse gedupeerden in het dossier van de gaswinning en de bevingen, wil de politiek in. Ze stelt zich verkiesbaar als lid van de Eerste Kamer.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De inwoonster van Bedum wordt door de politieke beweging Code Oranje voorgedragen als kandidaat-senator voor de Eerste Kamer bij de komende Provinciale Statenverkiezingen.

Code Oranje doet in Noord-Holland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Gelderland mee aan de Statenverkiezingen. In Groningen dus niet.

Heite woont in Bedum en is afgelopen jaren uitgegroeid tot het boegbeeld van de door aardbevingen gedupeerde Groningers. Ze werkte mee aan de documentaire De Stille Beving van Piet Hein van der Hoek, die de gevolgen van de bevingen vastlegt. Eerder was Heite fractievoorzitter van Gemeentebelangen Bedum.

Heite beschouwt zichzelf als een onafhankelijke kandidaat. Ze werkt graag samen met partijen die in lijn met het gedachtegoed van Code Oranje politiek willen bedrijven. Als senator wil Heite aandacht blijven vragen voor de noodzaak van een parlementaire enquête over de gaswinning en de bevingen in Groningen.