Nieuws

Aardbeving in Ten Boer: ‘Het was een doffe dreun!’

In de omgeving van Ten Boer, ten noorden van Groningen, heeft zich vrijdagmorgen omstreeks vijf uur een kleine aardbeving voorgedaan. Het betrof een schok met een omvang van 2,3 op de schaal van Richter, zo heeft een woordvoerder van het KNMI bekend gemaakt. Het epicentrum lag in Wittewierum, ten noord-oosten van Ten Boer. De schok werd als een ‘doffe dreun’ gevoeld door tientallen inwoners in het gebied.In de omgeving van Ten Boer, ten noorden van Groningen, heeft zich vrijdagmorgen omstreeks vijf uur een kleine aardbeving voorgedaan. Het betrof een schok met een omvang van 2,3 op de schaal van Richter, zo heeft een woordvoerder van het KNMI bekend gemaakt. Het epicentrum lag in Wittewierum, ten noord-oosten van Ten Boer. De schok werd als een ‘doffe dreun’ gevoeld door tientallen inwoners in het gebied.


Leestijd: < 1 minuut

Volgens woordvoerder B Dost van het KNMI is een beving met een omvang van 2,3 niet uitzonderlijk. ‘’Dit soort bevingen komt regelmatig voor. Alleen voor Ten Boer en omgeving was het wel uitzonderlijk, daar hebben we niet eerder een beving van deze sterkte gemeten’’.

Er zijn nog geen meldingen binnen gekomen van schade, maar het KNMI verwacht ook niet dat er dergelijke meldingen binnen zullen komen. ‘Schadegevallen zijn er pas bij bevingen vanaf 2,5 op de schaal van Richter’.