nieuws

10 dec 2002, 00:12

Aardappelzetmeelconcern AVEBE: winst gehalveerd

De netto-winst van het zetmeelconcern AVEBE is bijna gehalveerd. Het concern behaalde in het boekjaar 2001/2002 een positief resultaat van 10,3 miljoen euro. Het boekjaar er voor, 2000/2001, bedroeg het nettoresultaat nog 20,1 miljoen euro.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat heeft AVEBE dinsdag bekend gemaakt tijdens een presentatie van de jaarcijfers. Volgens het bedrijf zijn de resultaten aanzienlijk minder door de verslechterde economische omstandigheden. Het papiersegment en de industriƫle specialiteiten van het concern, waar 2600 mensen werken, leden daar onder. De voedingsmiddelenmarkt had last van verhevigde prijsconcurrentie. Ook de recessie in Zuid-Amerika, waar AVEBE een marktpositie aan het opbouwen is, had een lagere vraag tot gevolg naar de producten van het concern. De omzet van AVEBE daalde met twee procent naar 755 miljoen euro, mede door de lagere verkoopprijzen.
Ondanks de lagere netto winst en omzet zijn Bestuur en directie tevreden met de kwaliteit van het resultaat. Het komende boekjaar verwacht AVEBE de winst op hetzelfde niveau te kunnen handhaven. De directie is nog steeds tevreden over de resultaten van het beleid om te komen tot een structurele verbetering van het resultaat. In het boekjaar 2004/2005 denkt AVEBE een rendement van 15 procent op het geĆÆnvesteerd vermogen te kunnen halen.