nieuws

01 jul 2002, 00:12

Aantal opzeggingen na fusie Dagblad van het Noorden ' blijft beperkt'

De directie van Hazewinkel Pers is tevreden over het volgens haar beperkte aantal opzeggingen na afloop van het eerste kwartaal na het ontstaan van het Dagblad van het Noorden. Deze krant is in april voor het eerst verschenen na een fusie tussen het Nieuwsblad van het Noorden met het Groninger Dagblad en de Drentse Courant.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Per 1 juli konden lezers die een kwartaalabonnement hadden genomen op deze krant, met een oplage van 180.000, hun abonnement opzeggen. In totaal hebben 5000 lezers dat gedaan. Maar volgens directeur G. Lensink van Hazewinkel Pers waren er voorgaande jaren gemiddeld steeds rond de 3000 opzeggingen rond 1 juli, ook in verband met de vakanties. ‘Het aantal abonnees dat de krant puur heeft opgezegd in verband met de fusie schatten we op rond de 2000. Daarvan heeft de helft de krant opgezegd vanwege dubbel-lezen met de buren. Het aantal dat echt uit onvrede heeft opgezegd schatten wij op duizend, en dat valt ons alleszins mee’, aldus de uitgever.
Ten gevolge van de fusie veranderde de middagkrant Nieuwsblad van het Noorden in de ochtendkrant Dagblad van het Noorden. Het Groninger Dagblad en Drentse Courant waren al een ochtendkrant. ‘We waren bang dat veel mensen toch gehecht waren aan hun middagkrant en daarom vreesden we zeer veel opzeggingen. Nu is elke opzegging er een te veel, maar we hebben het toch beter gedaan dan verwacht’, aldus Lensink. Hazewinkel Pers gaat er vanuit dat na deze ‘dip’ de redactie nu kan werken aan het verder uitbouwen van de nieuwe krant, een van de grootste regionale dagbladen van Nederland.