Nieuws

Aantal hinderlijke jeugdgroepen in Groningen neemt toe

Het aantal hinderlijke jeugdgroepen in de Stad is gegroeid. In 2010 telde de politie er acht, vorig jaar september waren het er twaalf. Er zitten geen overlastgevende of criminele groepen bij.Het aantal hinderlijke jeugdgroepen in de Stad is gegroeid. In 2010 telde de politie er acht, vorig jaar september waren het er twaalf. Er zitten geen overlastgevende of criminele groepen bij.


Leestijd: 1 minuut

De groei kan volgende gemeente te maken hebben met de groeiende ervaring van de politie om jeugdgroepen in kaart te brengen, het kan ook een toevallige uitschieter zijn omdat de telling een momentopname is. De gemeente heeft in samenwerking met de politie, welzijnsorganisatie MJD en andere hulpinstellingen de aanpak van deze problematische jeugdgroepen verbeterd.

Preventie
Preventie staat in de persoonsgerichte aanpak voorop. “De persoonsgerichte aanpak op jongeren in de groep zal hen doen beseffen dat ze snel gezien worden”, aldus het Groninger college van B&W. “Dit zou hen kunnen behoeden om hun pad in criminele richting te vervolgen.” Burgemeester Rehwinkel: “We hopen met de preventieve aanpak erger te voorkomen.”