nieuws

13 feb 2003, 00:12

Aanhoudingen in moordzaak Groningse prostituee

De politie heeft dinsdag twee mannen en een vrouw opgepakt die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de moord op prostituee Shirley Hereijgers uit Groningen. Het gaat om mensen met contacten in het Groningse prostitutiecircuit. Wat hun rol precies is geweest bij de moord in 1997 is nog onduidelijk, aldus de politie woensdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hun leeftijd en plaats van afkomst geeft de politie nog niet vrij. De drie werden aangehouden in Groningen en Friesland. Ze worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek naar de moord gaat volop door, aldus de politiewoordvoerder.
Met de drie is ook in 1997 gesproken, zegt de woordvoerder. Nieuwe informatie, die eind vorig jaar bij het onderzoeksteam bekend werd, was de aanleiding alsnog tot aanhouding over te gaan.
Shirley Hereijgers werd op 2 mei 1997 vermoord gevonden. De moord schokte de stad omdat een dag eerder studente Anne de Ruyter de Wildt in dezelfde buurt werd vermoord. Een zogeheten cold caseteam, dat zich buigt over oude zaken, hield zich sinds enige tijd met de zaak-Hereijgers bezig.
De vorig jaar voor het doden van drie prostituees tot levenslange gevangenisstraf veroordeelde W. van E. uit Harkstede is na zijn aanhouding in november 2001 uitgebreid ondervraagd over deze zaak. Justitie beschouwde hem als verdachte. Tijdens de zitting werd door de officier gesteld dat ‘het onderzoek nog loopt’. Hij heeft steevast ontkend iets met deze zaak van doen te hebben gehad. Van E. bekende wel het doden van drie andere vrouwen. Hij werd veroordeeld voor moord op Sasja Schenker, en voor doodslag in het geval van de dood van de 23-jarige Michelle Fatol en de 31-jarige Annelies Reinders, in respectievelijk 1993 en 1995. Ook deze vrouwen werkten op de tippelzone in Groningen.