nieuws

03 jun 2012, 13:01

Aanhoudingen in Groningen wegens niet betalen van boetes

De politie heeft zaterdag in de hele provincie Groningen 55 woningen bezocht waarvan bekend is dat daar mensen verblijven die nog geldboetes of gevangenisstraffen open hebben staan. 13 personen zijn aangehouden en zijn in de cel gezet om hun straf uit te zitten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Verder is er voor 6.500 euro aan openstaande boetes geïnd. Twee personen zijn aangehouden omdat ze DNA moesten afstaan. Ze hadden meerdere oproepen gehad om zich bij de politie te melden, maar gaven hier geen gehoor aan.

De parketpolitie gaat de sportzomer dagelijks op bezoek bij mensen die nog een gevangenisstraf of een geldboete open hebben staan. Worden de personen aangetroffen, dan moeten ze direct hun boete betalen of hun celstraf uitzitten. Als iemand zijn boete niet direct kan betalen, kan dat betekenen dat hij/zij in de cel wordt gezet. De politie bezoekt de komende weken ook mensen die DNA moeten afstaan, maar zich niet vrijwillig hebben gemeld.

Deze zomer staan diverse grote sportevenementen op het programma. De ervaring leert dat rondom grote sportevenementen veel mensen de inningsacties van de parketpolitie niet afwachten en zelf naar de politie gaan. Mensen die openstaande boetes hebben of nog een celstraf open hebben staan, kunnen zich melden op het politiebureau in de buurt. Voor vragen kunnen mensen met openstaande boetes contact opnemen met de parketpolitie via 050-3166681.