Nieuws

Aanhoudingen en bekeuringen bij controle op overlast in Stad

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in en rond de binnenstad van Groningen gecontroleerd op overlast. In totaal zijn er tien aanhoudingen verricht en 11 bekeuringen uitgeschreven. De controle maakt deel uit van het project G350, dat gericht is op het terugdringen van overlast in de stad.De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in en rond de binnenstad van Groningen gecontroleerd op overlast. In totaal zijn er tien aanhoudingen verricht en 11 bekeuringen uitgeschreven. De controle maakt deel uit van het project G350, dat gericht is op het terugdringen van overlast in de stad.


Leestijd: < 1 minuut

Acht van de tien aanhoudingen waren wegens baldadigheid. Eenmaal werd iemand aangehouden wegens het vernielen van een bushokje. De tiende aanhouding betrof een persoon die na controle geregistreerd bleek te staan als ongewenste vreemdeling en dus illegaal in Nederland verblijft.

De bekeuringen werden vooral uitgeschreven voor wildplassen (9 keer). De overig twee bekeuringen waren voor het te koop aanbieden van een fiets en voor het bij zich hebben van gereedschappen in de nachtelijke uren.