nieuws

24 okt 2002, 00:12

Aanhoudingen bij politieactie in A-kwartier Groningen

Langzaam maar zeker gaat ook de Regiopolitie Groningen over tot een zero-tolerance beleid. In elk geval geeft de politie in Groningen duidelijker blijk van haar aanwezigheid. Dat was woensdagavond tenminste merkbaar bij een politieactie in het A-Kwartier.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens een politieactie in het kader van de bestrijding van overlast door zwervers, drugsdealers- gebruikers heeft de politie woensdagavond acht mensen aangehouden in het A-kwartier, het noordwestelijk deel van de Groninger binnenstad. Vijf verdachten werden opgepakt omdat zij in aangewezen gebied waar dat verboden is, openlijk alcohol op straat gebruikten.
In de Oude Boteringestraat werd een 44-jarige druggebruiker opgepakt. In zijn auto vonden agenten ruim 15 gram heroïne en cocaïne De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Een andere verdachte, persoonsgegevens nog niet bekend, werd ingesloten omdat hij in het bezit was van een aantal goederen, waaronder horloges, die naar alle waarschijnlijkheid van diefstal afkomstig zijn. Tenslotte werd een 28-jarige man uit Groningen opgepakt en ingesloten nadat hij was aangehouden voor baldadigheid en poging tot diefstal.