nieuws

24 dec 2002, 00:12

Aanhanger met tonnen afval in Lewenborg gedumpt

Op een parkeerplaats in Lewenborg is een aanhanger vol chemisch afval aangetroffen. De politie heeft deze week onderzoek verricht naar de bak met vreemde afvalproducten die geparkeerd stond op een parkeerplaats aan de Meerpaal en zoekt hulp van het publiek.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie werd geattendeerd op de aanhangwagen omdat er olie uit een vat lekte, aldus het korps. ‘’De aanhanger bleek vol met vaten, autobanden, asbestbrokken en accu’s geladen. In totaal stond er zo’n 2000 kilo aan afgewerkte olie in 28 drums van 60 en 200 liter en 80 jerrycans van 5 liter. Ook stonden er twee drums van 200 liter vol met vervuilde benzine, drie accu’s, 15 autobanden en zo’n 1 kubieke meter asbestbrokken in de aanhanger’’, zo maakt de politie de balans op. ‘’In verband met het gevaar van brandstichting van het zeer waarschijnlijk gedumpte afval, is de inhoud van de aanhanger direct op verantwoorde wijze afgevoerd.’’
De aanhanger is voor het weekend van 16 december door onbekenden neergezet. De politie is op zoek naar getuigen diegezien hebben wie de aanhanger op de bewuste parkeerplaats aan de Meerpaal heeft neergezet. ''Ook informatie over de aanhanger en de mogelijke eigenaar is welkom bij de politie.'' Getuigen en mensen met informatie worden verzocht te bellen met de Afdeling Milieu van de politie in Groningen via 0900 – 8844 (lokaal tarief).