nieuws

10 jul 2009, 09:09

Aangiften tegen vakantiehuisjesoplichter stromen binnen

De politie in Groningen heeft tot nu toe veertig aangiften ontvangen tegen het reisbureau dat ervan wordt verdacht ruim 200 vakantiegangers te hebben opgelicht. Dat meldde de politie Groningen vrijdag. De 41-jarige eigenaar van het bedrijf dat niet-bestaande vakantiewoningen in Spanje verhuurde, is nog altijd spoorloos. De politie heeft donderdag een huiszoeking gedaan in een woning in Arnhem die op naam stond van de verdachte. De woning was echter helemaal leeggehaald. Intussen is er een internationaal arrestatiebevel tegen de man uitgevaardigd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie heeft intussen ruim 200 meldingen gekregen van vakantiegangers die in Spanje tevergeefs op zoek waren naar hun geboekte vakantiewoning. Om alle meldingen na te kunnen gaan, heeft de Groningse politie vier extra man aan het vijftienkoppige rechercheteam toegevoegd. Volgens een woordvoerder van de politie worden gedupeerden sterk aangeraden om zo snel mogelijk aangifte te doen. De politie verwacht de komende dagen nog meer aangiften te ontvangen.

Verder is duidelijk geworden dat ook in België een aanzienlijk aantal vakantiegangers de dupe zijn geworden van het reisbureau. Om hoeveel mensen het precies gaat, is niet bekend. Op internet hebben ruim 32 gedupeerden ervaringen uitgewisseld op de website van de Stichting Stop Internetoplichting.

Intussen heeft de politie gesproken met een aantal betrokken. De politie sluit niet uit dat de 41-jarige verdachte alleen handelde.