nieuws

12 nov 2009, 09:09

A-brug voor de kerst weer open

Het liep de nodige vertraging op, maar nog voor de kerst is de A-brug weer berijdbaar voor al het verkeer. De brug werd in de afgelopen maanden grondig gerenoveerd. Op vrijdag 18 december verwacht de aannemer de slagbomen omhoog te kunnen doen. Een dag later gaan ook de bussen weer over de brug. Daarmee is de verbinding vanuit het westen van de binnenstad weer hersteld.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De werkzaamheden aan de brug duren langer dan aanvankelijk was gepland. Dit komt omdat er aan de ene kant interessante archelogische vondsten zijn gedaan. Aan de andere kant stuitte de aannemer op een aantal tegenvallers in de grond, waardoor er minder groot materieel kon worden ingezet. Door het uitbreiden van werktijden een aantal weken terug slaagt de aannemer er nu toch in voor de kerst de brug weer begaanbaar te maken.

De komende weken worden de kademuren opgemetseld, waarna de tijdelijke bouwkuipen weggehaald kunnen worden. Dan kan de gerenoveerde klep weer op zijn plaats worden gebracht en kunnen werkzaamheden plaatsvinden om de brug veilig in gebruik te kunnen nemen.

De werkzaamheden zijn op 18 december nog niet allemaal afgerond. De tijdelijke voet- en fietsgangersbrug blijft liggen tot in februari.