nieuws

30 sep 2008, 20:08

8-jarig meisje verzorgt straatnaamgeving in Winschoten

Dat bestuurlijke aangelegenheden soms ook jeugdigen niet koud laat, bleek uit een brief van Brigitte Kah, acht jaar oud en wonend aan de Kloostergang. Begin van dit jaar stuurde Brigitte een brief naar de burgemeester waarin zij aangaf dat de straten achter haar huis eigenlijk een andere naam verdienden, zelf vond ze Kloosterwei een geschikte naam. Burgemeester Janny Vlietstra was benieuwd waar deze interesse voor straatnamen vandaag kwam en nodigde Brigitte uit op het stadhuis.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op dinsdag 12 februari kwamen Brigitte, haar moeder en twee schoolvriendinnetjes op bezoek bij de burgemeester om hun suggestie voor wat betreft de naamgeving van een straat uit te leggen. De kinderen vertelden de burgemeester dat zij hun speelveld, een stuk braakliggende bouwgrond door de kinderen zelf aangeduid als Kloosterwei, door de invulling van het uitbreidingsplan Kloostervallei zouden verliezen.

Eigenlijk vonden zij afstand doen van én het bouwterrein en de naam wel erg veel van het goede. Brigitte had daarom bedacht dat het een goed idee zou zijn om één van de straten de naam van hun speelveldje te geven. Burgemeester Vlietstra legde aan de kinderen uit dat straatnaamgeving iets is wat door de Raad van de gemeente wordt vastgelegd. Maar bleef over de mogelijkheid om een heus speelveldje, wat binnen het uitbreidingsplan werd gerealiseerd, de naam Kloosterwei te geven. En zo geschiedde…

A.s. woensdag 1 oktober zal Brigitte Kahn, samen met een aantal vriendinnetjes, het naambordje bij het speelveld officieel onthullen. Vanaf dat moment kunnen de kinderen weer ongebreideld ravotten en spelen op hun ‘Kloosterwei’.
De onthulling vindt plaats om 16.00 uur. Het speelveldje is gerealiseerd tegenover Kloostertuin nummer 24.