Nieuws

600 nitraatbommen bij Groninger in beslaggenomen

De Groningse politie heeft deze week een mooie klapper gemaakt: dankzij een vernielde achterruit en de aanhouding van een 17-jarige jongen uit Zuidbroek, heeft de politie dinsdagavond een enorme vuurwerkvangst gedaan. Agenten vonden zowel in een woning in Zuidbroek als in een woning in Veendam grote hoeveelheden vuurwerk. Daaronder 600 nitraatbommen.De Groningse politie heeft deze week een mooie klapper gemaakt: dankzij een vernielde achterruit en de aanhouding van een 17-jarige jongen uit Zuidbroek, heeft de politie dinsdagavond een enorme vuurwerkvangst gedaan. Agenten vonden zowel in een woning in Zuidbroek als in een woning in Veendam grote hoeveelheden vuurwerk. Daaronder 600 nitraatbommen.


Leestijd: 1 minuut

Dinsdagmiddag, omstreeks 14:30 uur, kregen politieagenten een melding van een verkeersruzie op de Burgemeester Otmaweg in Zuidbroek. Een 17-jarige jongeman uit Zuidbroek kreeg het aan de stok met een 39-jarige automobilist uit dezelfde plaats. Hierbij had de 17-jarige de achterruit van de automobilist vernield. De 17-jarige amokmaker moest mee naar het politiebureau.

Bij fouillering troffen politieagenten 39 nitraatbommetjes bij hem aan. Omdat de politie vermoedde dat hij meer illegaal vuurwerk in zijn bezit had besloten de agenten om een kijkje in zijn woning in Zuidbroek te nemen. Daar troffen agenten nog eens 38 pakketen nitraatbommen, 800 knalpatronen en een vuurwerkpistool aan. Na verhoor kon de Zuidbroekster het politiebureau weer verlaten. In verband met deze vondst deed de politie later op de avond een doorzoeking in een woning aan de Jakob Bruggelaan in Veendam. Hierbij vond de politie een partij van ruim 600 nitraatbommen.

Hierbij werd een 18-jarige jongeman uit Veendam door de politie aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Het illegale vuurwerk, de knalpatronen en het pistool zijn in beslaggenomen. De politie stelt een onderzoek in.