nieuws

08 sep 2009, 16:04

500 aangiften tegen vakantiehuisjesoplichter

Tegen de eigenaar van de website villaspanjehuren.nl die afgelopen zomer honderden vakantiegangers oplichtte, zijn inmiddels 500 aangiften gedaan door Nederlanders en Belgen die een niet bestaand of al verhuurd vakantiehuisje hadden geboekt. Dat maakte de Groningse politie dinsdag bekend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zo’n 300 van de aangiften tegen de eigenaar van het Groningse bedrijf zijn gedaan door Nederlanders, de rest door Belgen. ,,Dit is misschien wel het hoogste aantal aangiften dat we bij de Regiopolitie Groningen in één zaak hebben gehad”, zo zei een woordvoerder.

De verdachte is nog altijd voortvluchtig. ,,Alles wijst op één persoon, alleen hebben we geen idee waar die is”, zo zei de zegsman dinsdag. ,,We vermoeden dat hij in het buitenland zit. We hopen dat iemand die weet waar hij zit ons dat zal vertellen, of dat hij anders in het buitenland een fout begaat waardoor hij in aanraking komt met de politie en wij in Nederland een seintje krijgen waar hij zit. We rekenen op dat laatste: dat hij vroeg of laat naast de pot piest.”

In juli kwam de zaak aan het licht, toen aanvankelijk tien mensen aangifte deden tegen de eigenaar van de website. Voor welk bedrag alle gedupeerden in totaal het schip in zijn gegaan, is niet bekend.