nieuws

13 aug 2012, 10:10

4000 eerstejaars maken vanaf vandaag kennis met Groningen

Vandaag gaat de 44e KEI-week van start. De aankomende studenten maken deze week kennis met de stad Groningen. De KEI-week zal naar verwachting ook dit jaar de grootste introductieweek van Nederland zijn. Voor ruim 4000 studenten begint daarmee vandaag de studententijd. Ze trekken vandaag Groningen in om de komende week de stad te ontdekken tijdens de KEI-week.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Sinds 10 uur kunnen de aankomende studenten zich aanmelden bij de Daginschrijving op het Broerplein, waar ze hun KEI-tasje met alle informatie in ontvangst nemen. Aan het eind van de dag zal de organisatie bekend maken of de KEI-week weer de grootste introductieweek van Nederland is.

De eerste kennismaking met de (studenten)organisaties op het gebied van sport, cultuur, ontspanning en gemeentelijke instanties vindt plaats tijdens de vrij toegankelijke Informatiemarkt op de Vismarkt.

De grote groep studenten wordt opgedeeld in verschillende KEI-groepjes. Onder leiding van de KEI-leiders (onder studenten: KEI-papa en –mama) zullen de studenten het KEI-programma beleven. Bij deze KEI-leiders thuis nuttigen de studenten vanavond hun eerste studentenmaal ‘studentenhap’ en maken ze zich op voor de ‘Grand Opening’.

Iedereen is vanaf 20.00uur uitgenodigd op de Grote Markt om daar de officiële opening mee te maken. Burgemeester Rehwinkel en de onderwijsinstellingen heten hier de nieuwe studenten van harte welkom. Daarnaast maken bekende artiesten zoals Iris Kroes, a Polaroid View, Sef, DJ Jean en Sidney Samson er een swingende avond van.