nieuws

19 apr 2012, 10:10

4 Mijl van Groningen inschrijving start woensdag 25 april

Woensdag 25 april start de inschrijving voor de 4 Mijl, die zondag 14 oktober in Groningen wordt gehouden. Om exact 19.00 uur gaat volgende week woensdag de inschrijfmodule open voor de Dagblad van het Noorden Recreantenloop, bedrijvenloop en wedstrijdlopers. Vorig jaar was het populaire hardloopevenement binnen twee uur uitverkocht. Scholen en verenigingen ontvangen per post een mailing waarin zij aan kunnen geven hoeveel startnummers zij willen afnemen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zondag 14 oktober leggen duizenden deelnemers 6,437 km af van Haren naar Groningen. De 4 Mijl start om 13.30 uur en bestaat uit een Wedstrijdloop, Bedrijvenloop, Jeugdloop en Recreantenloop. Uiteraard staan wij garant voor een prachtige dag met enthousiaste deelnemers en toeschouwers en veel entertainment.


De 4 Mijl organisatie heeft een verzoek bij de overheid ingediend om dit jaar wederom 20.000 deelnemers toe te laten, net zoals in 2011. Op dit moment is dat nog niet bekend. De verwachting is dat na de succesvolle editie van 2011 we kunnen rekenen op 20.000 deelnemers.


Menzis hoofdsponsor


Ook in 2012 is Menzis hoofdsponsor van de 4 Mijl. Het evenement sluit heel mooi aan bij de ambities van Menzis. Menzis wil mensen in beweging krijgen en dat lukt bij de 4 Mijl. Als hoofdsponsor stelt Menzis jaarlijks 1000 startbewijzen exclusief beschikbaar voor Menzis-verzekerden.

Goede doel 2012: de Prins Johan Friso Mytylschool in Haren
De Charity Run is een vast onderdeel van de 4 Mijl, waarbij deelnemers en bekende noorderlingen geld inzamelen voor het goede doel In 2012 is hét goede doel Prins Johan Friso Mytylschool in Haren. Dit is een school voor motorisch en meervoudig gehandicapte jongeren in de leeftijd van 4 tot 20 jaar. Met de opbrengst wil de Mytylschool een nieuwe rolstoelbus aanschaffen.

Team 4 Mijl


Ook Team 4 Mijl, hét talenteam uit Noord Nederland wordt ondersteunt. Inmiddels is het team uitgegroeid tot ruim dertig atleten. Een vast bedrag van het inschrijfgeld van de 4 Mijl wordt besteedt aan medische –en voedingsbegeleiding, maar ook mentale begeleiding en trainingen.

4 Mijl clinics


Dit jaar zijn er weer 4 Mijl Clinics op verschillende locaties in Groningen, Drenthe en Friesland, die worden georganiseerd in samenwerking met lokale atletiekverenigingen. De eerste gezamenlijke loopclinic met workshops is op zondag 2 september met alle deelnemers op één locatie. De daar op volgende clinics zijn op locatie.

Woensdag 25 april start de inschrijving voor:
• 4 Mijl van Groningen
• Opgave clinics
• Donatie Charity Run
• Donatie Team 4 Mijl
• 4 Mijl T-shirt 2012