nieuws

18 mrt 2009, 09:09

3FM-baas raakt rijbewijs kwijt in Groningen maar kans op komst Glazen Huis blijft zeer groot

De zendercoördinator van Radio 3FM, Florent Luyckx, is in Groningen zijn rijbewijs kwijt geraakt nadat hij door de politie werd aangehouden wegens te hard rijden. Dat heeft een woordvoerder van Radio 3 FM woensdagmorgen bevestigd. Luyckx bracht dinsdag een bezoek aan Groningen omdat hij wilde kijken of Groningen geschikt is voor de uitzending van het populaire radio programma het Glazen Huis. Ondanks de aanhouding blijft Radio 3 FM zeer enthousiast over de 'levendige studentenstad Groningen'.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Groningen heeft zich met nog enkele steden kandidaat gesteld voor de live uitzending van het Glazen Huis. Dinsdag zou een delegatie van 3FM Serious Request een kijkje nemen in de stad. 3FM-zendercoördinator Florent Luyckx werd op weg naar de afspraak echter aangehouden op de snelweg A7 omdat hij meer dan 50 kilometer per uur te hard zou hebben gereden. Justitie in Groningen moet binnen enkele weken besluiten of en wanneer hij zijn rijbewijs terug krijgt.

Luyckx kon na de aanhouding wel zijn reis naar de Groningse binnenstad vervolgen omdat een collega, hoofd communicatie Bart de Voogd, met wie hij samen reed, het stuur van hem over nam. Volgens die collega zijn de kansen van Groningen op de uitzending nu beslist niet minder geworden omdat een bekeuring is uitgedeeld. ‘Het was gewoon onze eigen schuld, daar moet je niet moeilijk over doen. Dit incident staat echt helemaal los van de kansen van Groningen. Dat is gewoon een hele mooie stad, met veel studenten en de Citymarketing is er goed op orde’, aldus de 3 FM- woordvoerder vanmorgen voor Radio Noord. Volgens hem heeft Groningen de ‘’City Marketing’’ goed op orde en moet het dankzij de studenten ook mogelijk zijn om het plein ook ’s nachts helemaal vol en levendig te houden. ‘We gaan er een mooi feest van maken!’, zo zei hij. Toch wordt er pas volgende week een besluit genomen over de vraag of Groningen het Glazen Huis krijgt of niet.