nieuws

01 jun 2002, 00:12

22-jarige kok wint Noorderpoortcollege Jaarprijs 2002.

In een bomvol theater “ De Klinker” in Winschoten is Frits Blink de winnaar geworden van de Noorderpoortcollege Jaarprijs.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de jury druipt het vakmanschap er vanaf. De Noorderpoortcollege Jaarprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een cursist die op enigerlei wijze opvalt. Hierbij gaat het zeker niet alleen om hoge cijfers, maar spelen andere factoren ook een rol. Daarnaast wil het Noorderpoortcollege middels deze prijs haar cursisten en het beroepsonderwijs in het zonnetje zetten.
Uit 11 genomineerden moest de jury een keuze maken. Dat bleek erg moeilijk. Vakmanschap, inzet, ambitie, betrokkenheid, functioneren en doelgerichtheid waren de criteria op grond waarvan de nominatierapporten moesten worden beoordeeld. Frits werkt 4 dagen per week in Soest, gaat 1 dag per week naar school. Hij kiest voor de ambachtelijke kant van zijn vak, waarbij veel gerechten à la minute worden gemaakt. Zowel op school als in de praktijk is Frits altijd met zijn vak bezig. Volgend jaar wil Frits zich specialiseren. De prijs werd uitgereikt door mevrouw Vlietstra, Burgemeester van Winschoten. De presentatie van de avond was in handen van Sonja Silva.