nieuws

07 mei 2019, 15:03

15-jarig meisje slachtoffer zedendelict Bevrijdingsfestival

15-jarig meisje slachtoffer zedendelict Bevrijdingsfestival

Een 15-jarig meisje uit de provincie Groningen is zondagavond tijdens het Bevrijdingsfestival in Groningen slachtoffer geworden van een zedendelict. De politie is op zoek naar getuigen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de politie voelde het meisje zich niet lekker en zat ze aan de rand van het festivalterrein toen ze werd aangesproken door een onbekende jongen. Omdat ze zich niet goed voelde, ontfermde hij zich over haar. Samen verlieten ze de drafbaan en liepen aan de zijde van de Concourslaan ter hoogte van de kantine van SC Stadspark. Terwijl ze gezamenlijk op het pad liepen, kwamen hen een man en een vrouw tegemoet. De vrouw vroeg of alles in orde was waarop de jongen antwoordde dat alles oké was. Het meisje reageerde niet. De man en vrouw liepen verder en sloegen linksaf een ander pad op.

De jongen en het meisje liepen door. Maar even later wordt de 15-jarige slachtoffer van een zedendelict. Volgens het slachtoffer gaat het om een licht getinte jongen, sprak hij met een buitenlandse tongval en is hij ongeveer 1.70 m lang. Hij had opvallend donkere wenkbrauwen en hij droeg donkere kleding.

De politie is specifiek op zoek naar de man en de vrouw die de jongen en het meisje tegemoet liepen. De vrouw vroeg het meisje of alles goed ging. Volgens het slachtoffer was de man niet zo lang en had hij een smal postuur. De vrouw zou een stuk langer zijn dan de man en droeg een bril.