nieuws

02 apr 2008, 09:09

1 april grap GIC: Wallage en Van den Berg lopen niet met windmolentjes

‘Wat een leuke grap!’. ‘Wat een slechte grap!’: de meningen waren verdeeld over de 1 april grap van de Groninger Internet Courant. Gisteren maakten we melding van plannen om in de binnenstad van Groningen enorme windturbines te plaatsen. Burgemeester Wallage en Commissaris Max van den Berg zouden op de Grote Markt met molentjes lopen, althans met schaalmodellen van de windturbines.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Maar menigeen weet dat deze politici zeker niet met molentjes lopen en de binnenstad niet zo maar zullen opzadelen met reusachtige gevaartes, hoe goed ze ook zijn voor het milieu. Onder het bericht van gisteren op deze site staan enkele reacties van mensen die het maar een al te doorzichtige grap vonden. Toch kregen we ook veel mailtjes van mensen die het grapje wel konden waarderen, en enkele boze lezers hadden niet door dat het een grapje was.

In onze opvatting kan een 1 april grap uitsluitend op de dag van 1 april zelf worden gebracht, en dus niet al twee of drie weken van te voren, wanneer de lezers er niet op bedacht zijn. In elk geval werd de GIC gisteren weer duizenden keren extra aangeklikt. Volgend jaar valt 1 april op een woensdag, en dat is een gewone werkdag, waarop de Luncheditie uitkomt. We zullen dan proberen een iets steviger grap te verzinnen. U kunt zich er dus al op voorbereiden.