Innovatie

UMCG in Groningen: vlag én onderscheiding wegens ambitieus duurzaamheidsbeleid

Het UMCG krijgt vrijdag officieel een predicaat als waardering voor haar duurzaamheidsbeleid. Dat krijgt het UMCG omdat het in haar beleid nadrukkelijk rekening houdt met de zogenaamde "Sustainable Development Goals" (SDG) van de Verenigde Naties. Behalve een predicaat krijgt het UMCG ook een ‘SDG’-vlag, die vrijdagmorgen wordt gehesen, waardoor ook de buitenwereld kan zien dat het UMCG hard haar best doet om haar ambities op het gebied van duurzaamheid waar te maken.


Leestijd: 1 minuut

Het UMCG krijgt het predicaat, omdat de Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties een prominent onderdeel vormen van het duurzaamheidsbeleid van het UMCG. Deze werelddoelen moeten bijdragen aan het beëindigen van armoede en ongelijkheid, het beschermen van de planeet en het zorgen dat alle mensen in vrede en voorspoed kunnen leven in 2030.

Als grootste werkgever in het Noorden vindt het UMCG dat het hierin een voorbeeldfunctie heeft. Duurzame keuzes maken vindt met ziekenhuis daarom extra belangrijk. Daarom is er dan ook een integraal duurzaamheidsbeleid opgesteld. "Duurzame energie. Duurzaam bouwen. Schoon water. Zo min mogelijk afval produceren. Restmaterialen zo veel mogelijk hergebruiken. Een gezonde leef- en werkomgeving met duurzame voeding en duurzame mobiliteit", zijn thema's waar het UMCG zich op richt.

In het integraal duurzaamheidsbeleid richt het UMCG zich op drie ambities die te maken hebben drie van de zeventien Sustainable Development Goals (SDG's). SDG 13: minder CO2 uitstoot, SDG 12: minder gebruik van grondstoffen en SDG 3: gezonde medewerkers en patiënten.

's Morgens zal het UMCG de SDG vlag hijsen en ontvangt Jan Bouwhuis, directeur  Bouw & Facilitair in het UMCG het SDG predicaat uit handen van wethouder Kirsten de Wrede.