innovatie

20 aug 2002, 00:12

TV-reportage over Gronings IT-‘wonderkind’ Ben Woldring

IT-malaise of niet: de ster van Groningens IT-wonderkind Ben Woldring blijft maar rijzen. Steeds vaker duikt de naam van Woldring op in de media. Deze week wijdt de NCRV op Nederland 1 zelfs een reportage aan de succesvolle jonge zakenman uit Usquert.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat gebeurt dan vrijdagavond 9 augustus om kwart voor tien in het programma Tutti Famili. Dat is een serie programma’s waarin bekende Nederlanders en hun familie aan het woord komen.
Ouder-kind, broer-zus, opa-kleinkind, moeder-zus, neef-nicht. Iedereen heeft een bepaalde familieband met elkaar en dat levert uiteenlopende ervaringen, verhalen en emoties op in het leven van mensen. Over alle leuke, opvallende, typische, ongewone, hilarische of ontroerende kanten van familieverhoudingen gaat het in Tuti Famili. De presentatie is in handen van Jochem van Gelder.
Iedere aflevering bestaat uit een aantal vaste onderdelen. Een familielid mag plaatsnemen als VIP op de tribune in de studio omdat hij of zij bijzondere aandacht verdient. In elke aflevering aandacht voor een kind dat zich schaamt voor of ergert aan z’n ouder en hier via het programma iets aan wil veranderen.
Ook een reportage over Ben Woldring (17), de jongen die als 13-jarige nationale bekendheid kreeg met zijn site met vergelijkende telefoontarieven. Hij heeft niet stilgezeten de afgelopen jaren. Hij is nog steeds scholier, maar ook eigenaar van een miljoenenbedrijf, waarin zowel zijn vader als moeder werkzaam zijn. Hij wordt wereldwijd gevraagd om op congressen of in tv-programma’s een verhaal te houden over zijn ‘geheim’. Jochem zoekt hem op in een klein Gronings dorp, waar het ouderlijk huis tevens bedrijf is, en gaat met de familie naar een VVD-bijeenkomst in de Tweede Kamer, waar hij als spreker is uitgenodigd.