innovatie

19 aug 2002, 00:12

TMLC krijgt grote order voor bouw websites van Wellowell, Freeler, MoneyPlanet en Fundix

Internetspecialist TMLC (The Missing Link Company) met vestigingen in Groningen en Amsterdam is een langdurige samenwerking aangegaan met het E-Business Center (EBCN) van ING Nederland. In het kader daarvan heeft TMLC een grote opdracht gekregen voor het bouwen van websites.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

ING EBCN exploiteert verschillende websites zoals Freeler, Fundix, MoneyPlanet en Wellowell. Deze websites worden op één technisch platform gerealiseerd. Om dit mogelijk te maken heeft TMLC een product ontwikkeld waarmee ING EBCN eenvoudig op één e-business platform verschillende websites kan beheren. Content, vormgeving en functionaliteit kunnen daardoor maximaal worden hergebruikt. Dit betekent voor ING EBCN een aanzienlijke kostenbesparing. Tevens kunnen nieuwe sites binnen relatief korte tijd worden gerealiseerd.
De site van virtueel verzekeringsintermediair Wellowell is als eerste op het nieuwe platform gelanceerd, gevolgd door de site van internet service provider Freeler. Op korte termijn zal TMLC ook Fundix en MoneyPlanet (het gezamenlijke initiatief van ING EBCN en KPN) overzetten naar dit platform. Andere labels van ING EBCN zullen volgen.
ING EBCN is enthousiast over de TMLC-aanpak en zal in de verdere ontwikkeling investeren. Harry Steenkamp, directeur van het ING E-business Center Nederland, verwoordt het als volgt: 'Dankzij de nieuwe manier van werken kunnen we wijzigingen veel sneller en makkelijker online brengen, en dat vanaf elke gewenste locatie!'
TMLC [The Missing Link Company] is gespecialiseerd in het realiseren van websites, intranet en extranet applicaties. Daarbij heeft zij veel ervaring met internet consultancy, e-business oplossingen en de integratie van backoffice systemen. TMLC behoort tot de grootste internetbedrijven van Nederland. TMLC heeft vestigingen in Groningen, waar het hoofdkantoor is gevestigd, en in Amsterdam. TMLC werkt voor uiteenlopende klanten als het Groninger Museum, Reinier de Graaf Groep, Profile Tyrecenter, Wolters Noordhof, KPN, diverse gemeentes (o.a. Leeuwarden, Heerenveen en Groningen), Ministerie van Financiën en voetbalclub Feyenoord . TMLC is eind 1998 opgericht door René Schoenmakers en Klaas Oost. www.tmlc.com
Profiel ING EBCN
Onder ING EBCN vallen de internetbedrijven van ING Nederland. Freeler neemt een onderscheidende positie in op de markt voor internet service providers. Wellowell vergelijkt en verkoopt online schadeverzekeringen van vele aanbieders. Binnen Fundix kunnen klanten op één rekening 800 verschillende, beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde, beleggingsfondsen aan- en verkopen. Daarnaast omvat ING EBCN een tweetal financiële webwinkels waar hypotheken en leningen vergeleken en verkocht worden. Tenslotte opereert ING EBCN onder meer in het samenwerkingsverband Money Planet.