Innovatie

Northern Knowledge: webinar over publieksparticipatie en draagvlak bij besluitvorming

Publieksparticipatie in besluitvorming wordt vaak gezien als een manier om maatschappelijk draagvlak voor beleid te vergroten. Zeker als het gaat om beslissingen die de burger direct aangaan. Maar is het wel zo eenvoudig? Leidt het betrekken van het publiek automatisch tot meer draagvlak? Of ligt het misschien complexer…? Dat is het onderwerp van een bijzonder eindejaarswebinar van de organisatie Northern Knowledge, op dinsdag 15 december.


Leestijd: 1 minuut

Northern Knowledge: webinar over publieksparticipatie en draagvlak bij besluitvorming
Northern Knowledge: webinar over publieksparticipatie en draagvlak bij besluitvorming

De eindejaarseditie van het Northern Knowledge webinar zoomt dieper in op dit vraagstuk en illustreert aan de hand van voorbeelden hoe het publiek steeds vaker al in een vroeg stadium wordt betrokken en aan de basis staat van menig transitie.

Goda Perlaviciute en Lorenzo Squintani, beide betrokken bij het Like!Me Living Labvan de Rijksuniversiteit Groningen, onderzoeksplatform voor publieksparticipatie in besluitvorming, gaan in op het belang van publieksparticipatie in besluitvorming en het betrekken van de verschillende groepen en hun waarden om het draagvlak daadwerkelijk te vergroten.

Jan-Jaap Aué, Dean Centre of Expertise Energy en Lector Waterstof Toepassingen aan de Hanzehogeschool, vertelt over hoe het publiek is betrokken bij het initiatief Waterstof Hoogeveen waarbij twee bestaande wijken in Hoogeveen de transitie maken van een cv op gas naar een cv op waterstof.

Ook bij dit webinar is er volop gelegenheid voor interactie en het stellen van vragen. Moderator Frans Scheepens, van Brain Fuel, legt jouw vragen voor aan de sprekers.

AANMELDEN

Northern Knowledge is een in Groningen gevestigde instelling die werkt aan de optimale benutting van kennis. Het maakt inzichten uit de noordelijke kennisinstellingen toegankelijk en legt verbindingen tussen onderzoekers, bedrijven, overheden, belangenorganisaties en kennisclusters. Zo wil het de waarde van wetenschap voor de maatschappij zo groot mogelijk maken. 'Want kennis is de grondstof voor innovatie'.