innovatie

26 nov 2018, 21:09

Noorderpoort: ‘Alleen samen met bedrijven kunnen we onderwijs in Groningen goed vorm geven’

Noorderpoort: ‘Alleen samen met bedrijven kunnen we onderwijs in Groningen goed vorm geven’

Het Noorderpoort roept Groningse ondernemers en bedrijven op om zoveel mogelijk samen te werken bij de inrichting van het beroepsonderwijs. Ideeën en suggesties vanuit bedrijven om het onderwijs beter aan te laten sluiten bij de praktijk, zijn van harte welkom. Dat liet Corrie Eriks, directeur van de School voor Business & Administratie bij het Noorderpoort, maandagavond weten aan ondernemers aangesloten bij de Commercieele Club Groningen. De ondernemers werden onthaald op een diner verzorgd door eerstejaars studenten Gastvrijheid.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het diner, in de vestiging van het Noorderpoort aan de aan de Hora Siccamasingel, was georganiseerd om de contacten verder te verbeteren tussen ondernemers in Groningen, aangesloten bij de Commercieele Club Groningen, en het onderwijs: de afdelingen Gastvrijheid & Toerisme en Business & Administratie van het Noorderpoort.

 

Volgens Corrie Eriks, directeur Noorderpoort Euroborg Gastvrijheid & Toerisme, is de tijd dat van scholen gezegd kon worden dat de opleidingen niet goed zijn afgestemd op de praktijk echt voorbij. ‘We zijn er van overtuigd: alleen samen met bedrijven kunnen we onderwijs goed vorm geven. Wij stellen samenwerking en overleg met Groningse bedrijven over onze opleidingen en stages dus buitengewoon op prijs!’, zo liet ze weten.

 

De leden van de Commercieele Club werden onthaald op een diner verzorgd door eerstejaars studenten van de opleiding Gastvrijheid. Tijdens de avond werden ook voorbeelden getoond van intensieve samenwerking tussen het onderwijs en het Groningse bedrijfsleven, zoals het reclamebureau ‘Jong Belegen’ waarin senior-reclamemakers samenwerken met studenten van het Noorderpoort. Ook in een ‘Ondernemersakademie’ werken Groningse ondernemers en oud-ondernemers al nauw met elkaar samen bij het opleiden van jongeren tot ondernemer in Groningen