innovatie

06 apr 2002, 00:12

Groningen heeft internet-domein-namen terug

Het in de stad Groningen gevestigde IT-bedrijf Exception heeft de twee domeinen www.groningen.com en www.groningen.net teruggehaald naar de stad. Dat bedrijf is betrokken bij onder meer Grunn.nl en bij activiteiten rond de Giro d’Italia.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De twee domeinen waren midden jaren negentig in het bezit van Euronet Internet uit Amsterdam gekomen. “Zij hadden destijds een site voor de gemeente ontworpen en daarnaast preventief beide domeinen gereserveerd. Sindsdien gebeurde er eigenlijk niets mee.”, verklaart Thijs Koetsier, managing partner van Exception IT Services. “Na korte onderhandeling was men bereid om beide domeinen over te dragen.”
Wat er nu met beide domeinen gaat gebeuren is nog niet zeker. “De tijd dat men dacht dat er met domeinnamen flink geld te verdienen viel licht gelukkig achter ons.” nuanceert Koetsier. Dat de beide domeinen wel gebruikt gaan worden voor typisch Groningse doelen staat buiten kijf. Naast de website van de Digitale Stad Groningen die al enige jaren wordt onderhouden trok Exception in het verleden al de aandacht met sponsoring van de website www.grunn.nl, waar historische informatie over de stad te vinden is. Ook de website van het Festival di Gironingen is ontworpen en wordt onderhouden door Exception IT Services. “Sinds enige tijd staat er een compleet vernieuwde website, waarop door de organisatie makkelijk nieuwsberichten geplaatst kunnen worden.
Daarnaast zijn we ook verantwoordelijk voor de gehele IT- en telefonie-infrastructuur van het Ufficio, het organisatiebureau van de start van de Giro d’Italia”, verklaart Koetsier de drukke Groningse werkzaamheden. “We hebben geen specifiek doel om alleen in Groningen klanten te zoeken,” vult zijn collega Marc Groote aan, “ook in andere delen van het land weten ze ons te vinden. We wonen nu eenmaal in Groningen en dan is het aardig om betrokken te zijn bij wat er in de stad gebeurt.”
Exception IT levert sinds 1999 diensten op het gebied van webdesign - vooral in combinatie met content-management-systemen, netwerktechnologie en webhosting. Meer informatie is te vinden op de website www.exception.nl