wonen-in-groningen

12 sep 2018, 16:04

Zaterdag prachtige wandeling langs kunst in Groningse binnenstad

 Zaterdag prachtige wandeling langs kunst in Groningse binnenstad

Zaterdag 14 september a.s. kunnen liefhebbers van kunst én van Groningen hun hart ophalen tijdens een bijzondere wandeling of fietstocht. Zij kunnen dan deelnemen aan een route langs elf zeer bijzondere kunstgaleries en andere presentaties van beeldende kunst.

 

Er is een grote variatie aan kunstvormen, zoals 3D Design, fotografie, grafische kunst, recylce art, films, schilderijen, glaskunst, tekeningen, keramiek, installaties & sculpturen

De wandeling – onder de naam eXpoost - is uitgezet in de oostzijde van de binnenstad: Turfsingel, Schuitendiep en Winschoterkade. Daardoor kan men ook genieten van de sfeer in de historische binnenstad.

Men kan zaterdag tussen ’s middags twaalf en ‘s avonds zes uur verrast worden door de grote rijkdom aan kunst in dit deel van de stad.


Elf op professioneel niveau werkende presentatielocaties voor beeldende kunst – herkenbaar aan een groene X op de ramen – hebben dan onder de naam eXpoost voor de tweede keer – en met idee, dat het een jaarlijks terugkerend event is – een boeiende, gevarieerde kunstroute uitgezet. Zij streven er naar hiermee de contacten tussen de deelnemers onderling, de buurt en bezoekers te bevorderen. Het is een kunstroute voor een groot en breed publiek. 


Er wordt een opmerkelijke diversiteit in aard en identiteit van de deelnemende locaties getoond. Bovendien kunnen de bezoekers rekenen op een grote variatie aan beeldende kunst: 3d design, glaskunst, grafiek, fotografie, films, schilderijen, tekeningen, recycle art, installaties en sculpturen.

De deelnemers zijn: Het Resort (Turfsingel 16), Vrijdag (Walstraat 34), Pictura (St. Walburgstraat 1), GRID (St. Jansstraat 2), VOF-Kunstwerk (Oudeweg 20a), Momadesign (Nieuweweg 30-32), Bas-Is Atelier (Pluimerstraat 15, Galleria Unexpected (Schuitendiep 47), galerie with tsjalling (Kostersgang 26a), SIGN (Winschoterkade 10) en CBK (Trompsingel 27).
 

Bezoekers kunnen bij elke deelnemer starten. Aldaar liggen flyers met daarop de wandeling gereed.

 

Info kan ook worden verkregen op Facebook: expoost 2018 – kunstexpeditie binnenstad-oost groningen.

 

Illustratie boven: Aquarellen in Pictura van Francine Schrikkema

Pictura
Pictura