evenementen-in-beeld

16 jul 2019, 09:09

Van vrouwenkiesrecht tot dansen in de Watertoren: Noorderzon maakt programma 2019 compleet

Van vrouwenkiesrecht tot dansen in de Watertoren: Noorderzon maakt programma 2019 compleet

Met nog iets meer dan een maand te gaan, presenteert Noorderzon Performing Arts Festival Groningen met trots het complete programma voor de 29eeditie, die plaatsvindt van donderdag 15 t/m zondag 25 augustus in het Noorderplantsoen en de binnenstad van Groningen. Naast het internationale hoofdprogramma, dat al eerder bekend is gemaakt, is nu ook het programma voor de vele festivals-binnen-het-festival op de website en in het programmamagazine te vinden. De online kaartverkoop start op maandag 15 juli om 12:00 uur via noorderzon.nl.

Programma Noorderzon 2019
Een gedurfd dansexperiment, een verontrustende toneelthriller over het Trumpiaanse tijdperk, intiem stop-motiontheater, een filosofische dans met robots en op zoek naar de muzikale geest van Antarctica: dit is slechts een kleine greep uit het internationale hoofdprogramma. Lokale makers (zoals Het Houten Huis) komen aan bod bij het Gemaakt in het Noorden-programma. Er zijn literaire helden bij Literaturia (waaronder Lévi Weemoedt & Özcan Akyol), uitdagende lezingen, talkshows en debatten bij het Contextprogramma (met onder meer Michiel Lieuwma van De Snijtafel), meer dan 70 concerten in het Muziekprogramma (waaronder De Likt), voorstellingen voor de jongste gasten bij De Speelweide en korte voorstellingen in het Containerprogramma.


Meer informatie is te vinden op noorderzon.nl/programma en in het programmamagazine, dat vanaf deze week wordt verspreid door Groningen en omstreken.

Online kaartverkoop 
Aanstaande maandag 15 juli om 12:00 uur gaan de kaarten voor vrijwel het gehele programma van Noorderzon in de verkoop via www.noorderzon.nl. 

Offline kaartverkoop
Voor bezoekers die liever even live contact willen, opent Noorderzon vanaf donderdag 1 augustus een Ticket- en Informatiepunt in het VRIJDAG Theater aan de Noorderbuitensingel 11. Dit punt is voorafgaand aan het festival geopend van woensdag t/m zaterdag van 12:30 tot 17:30 uur. Tijdens het festival is dit punt elke dag geopend. Vervolgens opent op maandag 12 augustus de Centrale Kiosk in het Noorderplantsoen. Tijdens het festival komen daar Kiosk Noord en Kiosk Zuid bij. 

Donderdag 1 augustus: Talkshow met Arno van der Heyden
Om alvast in de Noorderzon-sfeer te komen én de start van de kaartverkoop te vieren, presenteert Arno van der Heyden op donderdag 1 augustus om 17:00 uur een talkshow in het VRIJDAG Theater: een preview van Arno’s Aperitief. In beeld en geluid, met artiesten en muzikanten uit het programma en met de kans om leuke prijzen te winnen. Toegang is gratis, meer informatie op noorderzon.nl.

Over Noorderzon
Noorderzon is de zeldzame en ietwat curieuze combinatie van een internationaal podiumkunstenfestival op het scherpst van de snede en een groot zomerfeest voor zo’n 150.000 bezoekers. Het kloppende hart van het festival is het idyllische Noorderplantsoen, waar gedurende elf dagen een groot, vrij toegankelijk festivaldorp verrijst waar theater, dans, muziek, literatuur en beeldende kunst hand in hand gaan met eten, drinken en ontmoetingen. Voorstellingen vinden plaats in tenten en op buitenpodia in het Noorderplantsoen en op vele locaties en partnerpodia in de binnenstad van Groningen (Noorderzon DownTown). Van donderdag 15 augustus tot en met zondag 25 augustus vindt de 29e editie van het festival plaats.