evenementen-in-beeld

07 mei 2019, 14:02

MASTERCLASS - “Contracteren in de praktijk”

MASTERCLASS - “Contracteren in de praktijk”

Op dinsdag 11 juni a.s. organiseert Flinc in samenwerking met Yspeert Advocaten een masterclass waarbij de juridische aspecten omtrent contracteren centraal staan . Deze masterclass zal plaatsvinden op dinsdag 11 juni van 14.00 uur tot 17.00 uur bij de NOM in Groningen. Een must follow voor elke MKB-er met groeiambitie!

11 juni 2019

14.00 uur tot 17.00 uur

 

N.V. NOM

Paterswoldseweg 810

9728 BM Groningen


Zelfs de meest ervaren ondernemer ervaart wel eens een probleem bij het sluiten - of bij de uitleg - van een overeenkomst. Want wanneer is er eigenlijk sprake van een overeenkomst? En weet je wanneer je een beroep kunt doen op de algemene voorwaarden? Of op welke wijze jij je kunt verweren tegen de algemene voorwaarden van de leverancier of opdrachtgever? Dit is van belang, want mocht het nodig zijn dan wil je hier graag een beroep op kunnen doen. Bijvoorbeeld op de beperking van jouw aansprakelijkheid voor het geval je een fout hebt gemaakt of op een eigendomsvoorbehoud indien je klant failliet gaat.

 

Zowel Flinc als Yspeert advocaten ervaren deze uitdagingen bij ondernemers en daarom nodigen wij jou uit voor de Masterclass ‘Contracteren in de Praktijk’, waarin wij deze vragen gezamenlijk zullen beantwoorden.

 

Wat ga je leren?

 

- Wanneer is er in juridische zin sprake van een overeenkomst?;

- Wat is de juridische waarde van algemene voorwaarden?;

- Wat zijn de do’s en dont’s ten aanzien van algemene voorwaarden;

- Waar moet ik in de praktijk op letten bij het sluiten van een overeenkomst, juridisch gezien?;

- Hoe wordt er in de praktijk omgegaan met geschillen?

 

Daarnaast is er voldoende tijd voor het leren van elkaars praktijkervaringen.

 

Over de sprekers:

Dennis Koerselman is advocaat bij Yspeert advocaten en houdt zich voornamelijk bezig met Ondernemingsrecht en Bouwrecht. Daarnaast is hij curator. In zijn dagelijkse praktijk staat hij voornamelijk ondernemers bij. Niet alleen bij geschillen, maar ook als sparringpartner met (strategische) adviezen.

Wouter Leerink is advocaat bij Yspeert advocaten en adviseert ondernemers op het gebied van het bouw-, contracten- en ondernemingsrecht. Daarnaast wordt Wouter regelmatig ingeschakeld door zowel bedrijven als instellingen als het aankomt op het procederen over (handels)geschillen.

 

Over Flinc

 

Flinc; dé onafhankelijke partij die ondernemers helpt groeien! Flinc begeleidt ondernemers in Noord-Nederland bij het ‘investor ready’ maken van hun plannen. Enerzijds voor innovatieve start-ups en anderzijds - nieuw bij Flinc - voor MKB-ondernemingen met groeipotentie uit de provincie Groningen. Wanneer het plan ‘investor ready’ is, wordt vervolgens een match gelegd met investeerders. Kortom: ‘Een Flinc gebaar met grote impact’!

 

Over Yspeert advocaten

 

Yspeert advocaten is een innovatief advocatenkantoor met vestigingen in Groningen, Drachten en Emmen. Yspeert biedt advocaten die de context van de ondernemer begrijpen en daarnaast in staat zijn om strategisch mee te denken. Zij werken mee aan structurele oplossingen, aan het beheersen van risico’s en daarmee aan het realiseren van kostenbesparingen. Daarnaast helpt Yspeert ondernemers bij het juridisch vormgeven - dan wel aanpassen - van allerhande processen binnen de organisatie.

 

Wil je in aanloop naar de bijeenkomst van 11 juni aanstaande alvast kort van gedachten wisselen met een van deze twee specialisten van Yspeert advocaten? Dat kan. Je kunt een email sturen naar d.koerselman@yspeert.nl of w.leerink@yspeert.nl of hen bellen op 06-22205459 of 06-51437057.

Wil je jouw leveringsvoorwaarden en of algemene voorwaarden na de bijeenkomst van 11 juni a.s. ter beoordeling meegeven aan de specialisten van Yspeert advocaten? Zorg er dan voor dat je deze meebrengt naar deze ontmoeting.

 

Wij geven je graag advies en ondersteuning op 11 juni a.s. en verheugen ons op een wederzijdse kennismaking. Hopelijk tot dan!

 

Interesse? Meld je dan aan via TCKL https://tckl.at/llhhe