bedrijf-in-beeld

10 okt 2019, 10:10

Werken op de Waddeneilanden, de perfecte bijbaan

Werken op de Waddeneilanden, de perfecte bijbaan

Veel toeristen uit andere landen komen in hun vakanties naar de Waddeneilanden om te genieten. In 2017 werden de vijf Nederlandse eilanden bezocht door maar liefst 1,5 miljoen toeristen. Het is natuurlijk niet meer dan logisch dat zo een hoog aantal toeristen zorgt voor een groot aanbod van werk op de Waddeneilanden. Je kunt kiezen om permanent te werken op een van de eilanden, maar veel mensen kiezen ervoor om tijdelijk te werken op een Waddeneiland. Natuurlijk is het ontzettend druk op de eilanden in het hoogseizoen, in deze periode hebben voornamelijk bedrijven in de toeristische sector erg veel personeel nodig.

Vacatures op de Waddeneilanden

Reclamebureau 53 Graden Noord heeft een heel handige website gemaakt waarop je kunt kijken wat voor vacatures er zijn op alle vijf Waddeneilanden in Nederland. Dit is dus eigenlijk een vacature overzicht op de Waddeneilanden. Je zou onder meer kunnen gaan werken bij Strandpaal 21. Deze hippe strandtent wordt gerund door jonge mensen en zoekt op het moment een zelfstandig werkend kok en medewerkers voor in de bediening. Zulke vacatures zul je vaak tegenkomen op de Waddeneilanden, aangezien voornamelijk ondernemingen in de toeristische sector over het algemeen werknemers zoeken op een van de eilanden die samen de TV-TAS maken. Strandpaal 21 zit op Texel, maar je kunt er ook voor kiezen om op een van de Friese Waddeneilanden te gaan werken.

Waarom werken op de Waddeneilanden?

Het is nu dus wel duidelijk dat er zonder meer genoeg vacatures zijn te vinden op de Waddeneilanden, maar waarom zou je hiervoor nou moeten solliciteren? Wat is het dat de vijf Nederlandse eilanden zo aantrekkelijk maakt om op te werken? Nou, hiervoor zijn genoeg redenen te bedenken! Je ervaart bijvoorbeeld een uniek stukje van de wereld, de Waddeneilanden zijn niet voor niets bekroond tot Werelderfgoed door Unesco. Ook de New York Times is zeker te spreken over de Waddeneilanden, net zoals Lonely Planet. Je zult van alles meemaken op de Waddeneilanden, het is zeker niet alleen werken dat je zal doen. Als je geluk hebt dan kom je bijvoorbeeld zeehondjes tegen tijdens de boottocht naar het eiland. Ook is het heerlijk vertoeven op de stranden, voornamelijk in de zomer vanwege het mooie weer. Leg je handdoekje maar neer en geniet van de zon en het prachtige zeewater, wat bovendien erg goed is voor jouw huid en haar. Je zou zelfs surfen kunnen leren op de Waddeneilanden!