bedrijf-in-beeld

06 feb 2019, 09:09

Muizen bestrijden, hoe gaat dat?

Muizen bestrijden, hoe gaat dat?

Sta je ook altijd direct bovenop een stoel als je een muis in huis hebt gezien? Een muizenplaag in huis is erg vervelend en er zit maar een ding op: laat de muizen bestrijden. Muizen in huis brengen namelijk alleen maar narigheid mee, ze zijn dragers van bacteriën en virussen waardoor ze voedselvergiftiging veroorzaken en knagen aan alles wat los en vast zit.

Heb ik muizen in huis?

Muizen in huis verraden zich door de volgende kenmerken:

  • Penetrante geur in huis door urine van muizen en muizenkeutels.
  • Knaagschade aan meubels, bedrading en isolatiemateriaal.
  • Krassende geluiden bij spouwmuren en plafonds.

Hoe voorkom je muizen in huis?

Muizen bestrijden hoeft niet als je muizen in huis weet te voorkomen. Zorg dat al het voedsel in huis niet te bereiken is door muizen. Ook is het belangrijk om je huis goed schoon te houden. Dicht daarnaast alle openingen waar muizen door naar binnen kunnen komen. Een opening van een halve centimeter is namelijk al voldoende. Enkel je huis schoonhouden kan dus niet garanderen dat er geen muis binnenkomt. Zeker oudere woningen zijn erg gewild bij muizen.

Kan ik zelf muizen bestrijden?

Logisch dat je wilt weten of je zelf muizen bestrijden kunt. Muizen bestrijden kun je proberen met muizenvallen met lokaas, maar daarvoor heb je wel veel geduld nodig. Iedereen kent het bekende muizenklemmetje. Je legt er een stukje kaas op en iedere dag wordt er een stukje van gegeten, zonder dat je een muis ziet. Alleen met heel veel geluk vang je een muis, echter weet je dan nog steeds niet of de rest van zijn familie zich ergens anders schuilhoudt. Niet ideaal dus. Als je muizen bestrijden wilt, wees er dan wel op bedacht dat muizen in de tussentijd niet stil zitten en zich razendsnel voortplanten. Eén muizenklem haalt dus zeer waarschijnlijk niet genoeg uit.

Hulp bij muizen bestrijden?

Heb je geen geduld en wil je vandaag nog van de muizen in huis af? Wellicht is het aantal muizen al zo groot dat je zelf niet meer weet waar je moet beginnen? Laat dan de muizen bestrijden door de professionele ongediertebestrijders van Ongediertebestrijden.com. Met professionele bestrijdingsmiddelen ben je in no-time van de muizen af. Je weet zeker dat echt alle muizen weg zijn, wanneer dit gespecialiseerde team bij je langs is geweest. En we hebben trouwens goed nieuws. De bestrijdingsspecialisten zijn altijd in de buurt. In Groningen bijvoorbeeld. Dus wil jij ongedierte bestrijden in Groningen? Neem dan zo snel mogelijk contact op.