bedrijf-in-beeld

12 feb 2019, 15:03

Hoe onderscheid je je als onderneming bij het personeel?

Hoe onderscheid je je als onderneming bij het personeel?

Bedrijven hebben steeds meer moeite om werknemers aan zich te binden en te behouden. Een van de oplossingen is simpel, blijf ze verrassen. Niet alleen met de kerstdagen, maar ook met kleine relatiegeschenken door het jaar heen.Waarom alleen medewerkers in december belonen? Steeds vaker worden andere feestdagen door het jaar heen gebruikt om medewerkers in het zonnetje te zetten. Het blijkt een goede manier om de loyaliteit van medewerkers aan te wakkeren.

De meest vooruitstrevende ondernemingen doen het al, ze belonen hun werknemers met seizoensgebonden presentjes. Dit is niet alleen om een tijdelijk goed gevoel op te roepen binnen het team. Ook op langere termijn lijken tussentijdse cadeaus het goed te doen. Medewerkers voelen zich gewaardeerd en worden ook tussentijds getriggerd om het beste uit zichzelf te halen. Zeker nu de vraag naar goede medewerkers op een hoogtepunt is, moeten werkgevers alles uit de kast halen om de beste medewerkers aan zich te blijven binden.

Maak het persoonlijk

Maar hoe doen bedrijven dit? En welke feestdagen pakken zij dan aan? Dit ligt gedeeltelijk aan het soort bedrijf. Zo kan Pasen een erg goede reden zijn om iedereen te voorzien van een mandje paaseieren. Wellicht is in jouw onderneming het Suikerfeest een goede aanleiding om uit te pakken? Andere feestdagen die je kunt gebruiken om je waardering aan je medewerkers te tonen zijn bijvoorbeeld Koningsdag of misschien Valentijnsdag. 

We blijven in dit voorbeeld even bij Pasen als uitgelezen kans om je medewerkers extra te belonen. Hoewel die paaseitjes natuurlijk leuk zijn om te krijgen, is het altijd goed om een item toe te voegen waar ze langer plezier van hebben. Denk hierbij aan een pen, een autogadget of een USB-stick. Om een kleine attentie goed te laten overkomen, is het wel aan te raden om er een persoonlijk tintje aan te geven. Dit kan door er een persoonlijke tekst, de naam of logo aan toe te voegen. Het verrassingseffect wordt hierdoor zichtbaar groter. Wat zullen we nu weer op ons bureau vinden?

Kies de juiste aanbieder

Vanzelfsprekend moeten deze extra’s je niet teveel kosten. Daarom is het goed om kritisch te kijken naar de juiste aanbieder van deze relatiegeschenken. Een voorbeeld van een betrouwbare leverancier is Maxilia. Hier koop je niet alleen voordelig in, je kunt er ook vanuit gaan dat de levering snel is en dat je gadgets van hoogwaardige kwaliteit in huis haalt. Wel zo’n fijn en vertrouwd gevoel.